Wie ben ik

Ik heb op de Vakschool Schoonhoven (ROC Zadkine) de 4 jarige BOL opleiding goud- en zilversmeden met succes afgerond in juli 2007. Aansluitend ben ik meteen mijn eigen bedrijf begonnen.

Door een aantal stages op de middelbare school wilde ik zilversmid (objecten, grootwerk.) of restauratiesmid worden. Toen ik bezig was met mijn opleiding vond ik goudsmeden (sieraden, kleinwerk) nog leuker. In de periode 2004 tot mei 2008 ging ik elke week twee dagen naar juweliergoudsmid Martijn van Schaik te Zetten waar ik ook een half jaar stage heb gelopen. Hier deed ik reparatie- en sieradendeterminatie, prijs-, winkel- en klantenkennis op. Ook eenvoudige horlogereparaties werden door mij uitgevoerd.

Mijn laatste stage was bij edelsmid juwelier Noud Peters te St. Anthonis, waar ik ook mijn meesterstuk heb vervaardigd. Hier heb ik onder de microscoop leren werken en met de gravomax leren zetten, graveren en intarsia. Noud Peters heeft ook een laser waar ik nog regelmatig mee werk. Door de laser zijn er heel veel mogelijkheden om iets te vervaardigen die anders niet zouden kunnen.

Onder de microscoop is secuur werken beter mogelijk.

Dankzij deze stage heb ik zelf een microscoop en een gravomax aangeschaft.

Computertekenen behoort ook tot mijn mogelijkheden.

In de eerste twee maanden van 2008 bij Ben van Loenhout te Blitterswijck gewerkt. Een goudsmederij die voornamelijk werkt voor juweliers.

Heb bij Jura in Utrecht in 2008 een cursus micro pavé zetten met succes afgerond.

Momenteel enkele dagen per week werkzaam als zzp’er bij collega’s.